Februar 6, 2005

Med rett til å avstå

Et øyeblikk vurderte jeg å se License To Kill som NRK1 viser senere i kveld. Jeg har aldri sett en eneste James Bond-film, og da dette kom enkelte i min omgangskrets for øre, fant de det så oppsiktsvekkende at jeg nesten måtte gå litt i meg selv:

Jeg har ikke bevisst unngått filmene, og jeg har ingenting imot figuren James Bond. Jeg vet hvordan han liker martinien sin, og kan nevne navnet på de fleste skuespillerene som har gestaltet ham på lerretet. Filmene er såvidt jeg har forstått heller ikke spesielt voldelige eller brutale (som jeg hater).

At jeg ikke har fått med meg en eneste James Bond-film skyldes utelukkende tilfeldigheter. Men etter å ha blitt gjort oppmerksom på hvor sært og spesielt dette er, har jeg nesten fått en vegring mot å se dem. Ikke fordi jeg ønsker å være sær og spesiell, men fordi det føles som jeg nå, etter så lang tid, ikke bare kan gjøre det sånn helt uten videre.

Jeg har opp gjennom årene hatt det litt på samme måte når det gjelder å koke poteter. Det har jeg heller aldri gjort, og da jeg en gang nevnte dette ved kantinebordet som 25-åring, var bestyrtelsen stor. Dermed fikk jeg det for meg at det å koke poteter ville bli et vendepunkt i livet mitt. Heldigvis traff jeg Geir Ove, som klarte å jekke handlingen ned til riktige proposjoner en gang jeg var i ferd med å forkaste en aïoli-oppskrift som inneholdt potet.

Jeg har fremdeles ikke kokt poteter på egenhånd, men jeg har vært delaktig i prosessen så mange ganger at jeg ikke lenger kan kokettere med å være helt uten erfaring på området.

Men når jeg nå kjenner etter, merker jeg at tiden ennå ikke er moden for James Bond.


P.S. Karaoke-dyden røk til min store ergrelse en gang jeg på ingen måte var tilregnelig. Etter et 10-timers sjøslag med jobben, som startet på Hovedøya og involverte lite mat, store mengder hvitvin, samt et ydmykende og stygt fall på sykkel, kunne jeg observeres på scenen med mikrofonen i hånden, i et forsøk på å synge den tyske teksten til Nenas 99 Red Balloons. I ettertid har jeg innsett at dette nok var langt styggere enn sykkelfallet.

Postet av: Kristiane at Februar 6, 2005 8:24 EM
Kommentar

det er derfor (eller altså på samme måte) eg dessverre aldri kan sjå matrix eller ringenes herre-filmane :)

Postet av: kristin at Februar 7, 2005 9:38 FM

Kristin: Jeg har det på samme måte med Matrix-filmene! Men Ringenes Herre-filmene ble jeg slept med på, og kjedet meg kolossalt under eviglange slagscener.

Postet av: Kristiane at Februar 7, 2005 9:44 FM

Jeg måtte melde meg ut av "Klubben for de som ikke har sett 'Danser Med Ulver'" for fem år siden. Et hardt slag.

Matrix-oppfølgerne skulle jeg gjerne usett.

Postet av: Elf at Februar 7, 2005 10:34 FM

Jeg vil kanskje hevde at det å karaokere "99 Luftballons" er hakket verre enn å koke poteter. Men hva vet vel jeg.

Postet av: knut at Februar 7, 2005 12:51 EM

Da jeg var yngre (les: fjortis), var James Bond-filmer noe av det beste man kunne se. Jeg husker ikke helt om det var bedre enn Star Wars. Jeg så i hvert fall flere James Bond-filmer enn Star Wars-filmer, noe som sikker har den naturlige forklaringen at det er laget flere av de førstnevnte.

James Bond-filmene ble typisk sett i kjellerrommet til en bekjent av meg. Han hadde alle filmene (eller i hvert fall veldig mange) i kopi på VHS. For ikke så lenge siden ble jeg plutselig litt nysgjerrig på hva folk fra gamle dager driver på med nå. Så jeg søkte på navnet hans på Google. Og jeg fant at han hadde laget en enorm fan-side for nettopp James Bond.

Postet av: Fredrik G at Februar 7, 2005 9:50 EM

Å koke poteter virker som en varm potet, men jeg vil her og nå oppfordre deg til å prøve igjen jeg Kristiane - potetstappen blir mye bedre dersom den kommer fra selvkokte poteter, kan du vel skjønne!

Postet av: Andreas at Februar 8, 2005 3:58 FM

Mitt råd er at du holder deg borte fra James Bond-filmene for all framtid. Du har ikke gått glipp av noe! Dette er en eventyrsjanger jeg har null forståelse for (i likhet med Ringenes herre, som jeg til min egen og gubbens lettelse ikke har sett).

Hilsen Elin (tilbake i det sedvanlige gretne hjørnet etter å ha uttykt begeistring for håndballgutta)

Postet av: Elin at Februar 8, 2005 9:18 FM

Det er med poteter som med James Bond - må tas med en klype salt. Selv har jeg visse nostalgiske følelser for Goldfinger med Sean Connery som jeg så da jeg var tretten og ikke hadde særlig sans for poteter. Med tiden liker jeg poteter bedre enn Bond. Men naturligvis kan poteter være kjedelig og det kan såmenn dårlige filmer være også!

Postet av: Klara kartoffel at Februar 8, 2005 4:48 EM

tips: Skal du først se en JB-film burde du se "In her Majesty`s secret service" med George Lazenby.
God fornøyelse

P.S. Kommer litt sent med komentarene mine da jeg kom over denne morsomme bloggen for en 1/2 time siden:)

-toby1knby

Postet av: toby at Februar 27, 2005 4:50 FM

jeg er en av "dem" som ikke har sett Danser med ulver ennå.. Mine nærmeste har nå kjøpt den til meg men det har blitt prinsipp.. jeg nekter, det har rett og slett gått for langt!! Har forresten hele James Bond på video. De står så fint på rekke i hylla, men nå blir det broblem. Neste film kommer til å komme på dvd når den blir laget!! det blir feil vet du. Må jeg begynne på nytt på dvd?

Postet av: tonetrall at Mars 21, 2005 7:31 EM

du er utrolig morsom! hver gang jeg er litt deppa kan jeg bare lese litt i bloggen din, og vips! godt humør igjen :o) - og du er god til å skrive også!

jeg har forøvrig sett alle filmene som nevnes her og er vel egentlig helt komfortabel med det....hi hi

Postet av: nina at Juni 2, 2006 2:16 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):