Desember 22, 2004

Årets julepresang

Da Vinci-koden er dette årets Ona fyr. På Tanum i formiddag sto jeg i en kø der forbløffende mange hadde nettopp denne boken under armen. I diger praktutgave, engelsk pocket eller vanlig innbundet. Ingen tvil om hva som er årets bokslager under juletreet. Julaften for to år siden var jeg innom Ark på Majorstuen på vei hjem fra jobb. Panikken rådet i butikken som straks skulle stenge, og Steen Jensens Ona fyr ble omsatt i et forrykende tempo.

Men Da Vinci-koden er nok enda noen hakk mer hypet. I flere uker har det hengt reklameplakater for den og en annen bok på t-banen: Fascinert av Da Vinci-koden? Les om teoriene den bygger på. Og i dag så jeg reklame for en kommende film, en viss National Treasure med premiere 2. juledag. Om den het det (...) i stil med Da Vinci-koden.

Gåter, konspirasjonsteorier, koder og tall-leker; sikkert er det at jeg selv ikke er fristet av å lese boken. Den er neppe noe for meg.

Postet av: Kristiane at Desember 22, 2004 6:15 EM
Kommentar

Tro meg, denne boken ville ikke utfordre en trestokks deduksjonsevne. Hele boken er full av kvasispennende vås.

Det eneste geniale med søppelet er det faktum at Dan Brown og forlaget har klart å lure folk til å kjøpe og lese dette sprøytet.

Postet av: Arve at Desember 22, 2004 6:54 EM

Ah, julens virkelige mysterium: Hvor i all verden blir det egentlig av alle bøkene folk bytter inn i romjula?

Postet av: Håkon at Desember 22, 2004 8:47 EM

Det er nok en bok som utfordrer troen. Arve ser ut som han er kristen, ja. Er ikke umulig at jeg også får denne under treet, nei. Etter hva jeg har hørt skal den være en tankevekker. Jeg tror ikke den har som hensyn å få folk vekk fra Kristendommen!

Postet av: Chris at Desember 22, 2004 9:05 EM

Chris - har de sluttet å slå deres kone?

Postet av: Arve at Desember 23, 2004 12:47 FM

Chris: Jeg tror Arves poeng er at boken er full av vås og udokumenterte påstander fra ende til annen. Faktum er at de fleste påstandene Dan Brown kommer med i boken er direkte feilaktige. I tillegg er dette veldig enkelt å dokumentere, noe som er gjort opp og i mente.

Det som irriterer meg med denne boken er at Brown hevder at den bygger på sannheter. Hadde han innrømmet at boken er ren fiksjon hadde jeg antagelig lagt vantene på den for å se om den holdt mål som en spenningsroman.

Og jeg er fullblods hedning, bare så det er sagt.

Postet av: Elf at Desember 23, 2004 9:54 FM

Bøkene som blir byttet inn i romhjula blir til deco i møbelbutikkene fire år senere.

Postet av: pjotr at Desember 23, 2004 1:11 EM

Det var ikke meningen å kritisere kristne eller noe. Dessuten så skjønte jeg godt hva arve mente, jeg er også åpen på at det han sier stemmer. Uansett så mener Brown at dette er sannheten, han skal ha hørt seg hos diverse prester og folk som forsker på dette. Jeg har hørt at Brown påstår at prestene som skrev bibelen unnlat å skrive hele sannheten. Det er vel ikke så rent ulogisk heller! Men uansett må jeg si at Kristendommen er en fin ting. Selv om den evt skulle bygges på en løgn, noe jeg ikke håper. Kristne er hveldig snille og omtenksomme, noe som slett ikke er galt.

Jeg sier ikke at kristendommen er usann eller noe, men dette er ting boka tar opp!

Da jeg sa at Arve sikkert var kristen, var det ment humoristisk, noe jeg tror han skjønte!

Postet av: Chris at Desember 23, 2004 7:53 EM

Chris - Har de sluttet å slå deres kone?

Postet av: Arve at Desember 23, 2004 8:49 EM

Jeg ser, jeg ser ... Jeg er visst kommet på feil klode. Her er så underlig ...

Postet av: Kristiane at Desember 23, 2004 10:00 EM

http://www.fallacyfiles.org/loadques.html

Postet av: Arve at Desember 24, 2004 2:34 FM

Vel Arve, nå sjønner jeg. Skjønte liksom ikke hvorfor du plutselig slengte inn det spørsmålet... Trodde du var en "gælning". Nå ser jeg at jeg hadde rett, du er gal!

Bra og morsom side forresten.

Postet av: Chris at Desember 24, 2004 12:10 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):