Desember 6, 2004

Stillferdig t-banelykke

Som kjent passerer alle t-banelinjene Majorstuen. Da jeg bodde der forholdt jeg meg derfor aldri til rutetabellen; det gikk jo baner hele tiden. De gangene det var linje 2 som kom først, kjente jeg en dempet glede inni meg. Linje 2 går nemlig til Haugerud, og er den t-banen jeg har tatt hele livet (selv om den rett nok het Furusetbanen da jeg var liten).

Dette er en form for glede man sjelden deler med andre. Men her om dagen nevnte søs, som fremdeles bor på Majorstuen, at også hun fryder seg når det er linje 2 som kommer. Ikke at det er så forferdelig stort, men det setter en ekstra spiss på dagen (eller i hvert fall morgenen). Linje 2 betyr lykke, liksom. Dette skriver jeg uten blygsel.

Det som imidlertid er idiotisk er at jeg innimellom griper meg selv i å føle en stille glede over at det er linje 2 som kommer når jeg venter på banen på Tveita. Denne holdeplassen trafikkeres nemlig kun av t-banelinje 2.

Postet av: Kristiane at Desember 6, 2004 4:18 EM
Kommentar

På lik linje med å glede seg uhemmet over grønt lys i lyskryss...

Postet av: fratho at Desember 6, 2004 8:58 EM

Jeg leste "Stillferdig t-baneUlykke" - og beveget meg forsiktig nedover siden i frykt for hva som ville møte meg.

Postet av: Elin at Desember 6, 2004 9:45 EM

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ventet spent på når du skulle komme til t-baneulykken.

Man kan vel skylde på leseopplæringen.

Postet av: Andreas at Desember 6, 2004 11:23 EM

O, gjenkjennelse! I vår barndom gikk Lutvann-bussen bare en gang pr time fra Olaf Bulls plass og for oss var det sånn at vi bare gikk til bussen uten å se på klokken når ærender/gjøremål var overstått. Som regel hadde vi vært hos reguleringstannlegen, på Deichmanske og av og til på Torggata Bad. Det sto alltid en blåbuss ved holdeplassen, men det var som regel Trasop-bussen eller Teisen-Ring(Teisen var en annen klode og dit ville vi ikke for noen pris! Ikke da). Vi var parate til å omfavne vår egen Lutvann-buss, men satt alltid med hjertet i halsen for at man allikevel hadde tatt feil. Når bussen svingte til venstre ved Postkassene, da pustet man rolig ut; snart hjemme!

Postet av: Klara på kollektivtransport at Desember 7, 2004 5:04 EM

Du er ikke den eneste, jeg har omtrent samme forhold til trikken, men da i motsatt retning, hvor den jo som kjent heter Røabanen. Artig! :)

Postet av: morten at Desember 8, 2004 11:57 FM

Morten: Trikk, du liksom. Dere vestkantfolk, altså! ;)

Postet av: Kristiane at Desember 8, 2004 1:24 EM

Hello! Good website, check my at http://pharmacy0.110mb.com/california+schools my name is california schools

Postet av: california schools at Mars 11, 2008 3:23 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):