November 13, 2004

Sjokolade og kupongkort

Hver onsdag og annenhver fredag ble vi kjørt til stasjonen for å ta toget til mamma. Stasjonsbygningen var gammel og gul, og perrongen full av ungdommer på vei hjem fra skolen.

Nesten hver gang hadde jeg lirket seks kroner ut av sparebøssen, slik at vi kunne kjøpe hver vår sjokolade i Narvesen-kiosken. Vi kjøpte som regel Caramello, Cuba eller Bravo - alle kostet tre kroner stykket.

En dag hang det en reklameplakat i kioskvinduet. Det hadde kommet en ny sjokolade! Den het Balisto, og hadde grønt papir. Vi var i villrede; skulle vi prøve nyheten? Det var jo en sjanse å ta, men samtidig føltes det viktig og riktig å holde seg oppdatert på sjokoladefronten. Og all sjokolade var jo god, med unntak av enkelte skumle konfektbiter med brandy. Etter en tids tvil og rådslagning bestemte vi oss for å teste Balisto.

Vel inne på toget flådde vi papiret av sjokoladen og satte tennene i den. Men bi litt! Sjokolade?! Stor var skuffelsen da nyvinningen Balisto viste seg å bestå av müsli og rosiner! Den smakte ikke direkte vondt, men kunne selvsagt ikke måle seg med en deilig og klissete Caramello.

Både Ulrik og jeg blir fremdeles oppbragte og indignerte når vi snakker om hendelsen.

Geir Ove uttrykker innimellom sin misnøye med at jeg er lite villig til å forsøke nye ting Jeg må lokkes og lures; helst går jeg etter det kjente og trygge. Jeg skylder på Balisto-tildragelsen.

Som storesøster var det jeg som hadde ansvaret for kupongkortet vi trengte til togreisen. Den gang som nå passet jeg godt på sakene mine, og pleide ikke å slomse bort ting. Derfor var forbauselsen stor da jeg en dag ikke kunne finne kortet da konduktøren kom. Jeg visste jeg ikke hadde lagt det fra meg noe sted, men lomme etter lomme ble endevendt uten at kupongkortet dukket opp. Ulrik så storøyd på meg, mens tårene vellet opp i mine. En dame som satt ved siden av tilbød seg til slutt å betale reisen for oss. Skjelvende takket jeg henne omigjen og omigjen.

Da vi kom frem til mamma og jeg vrengte av meg ullgenseren, falt kupongkortet ut på gulvet. Det var en kjølig dag, og jeg hadde trukket hendene opp i genserermene mens vi ventet på toget. Da jeg stakk hendene ut igjen, hadde kupongkortet blitt liggende i ermet.

Postet av: Kristiane at November 13, 2004 3:38 EM
Kommentar

Når selv en pur ung landsens pike har kort gjemt i ermet, hvordan kan noen da undres over at verden er som den er? Hvor skal dette ende?

Postet av: Onkelsulliken (rystet) at November 15, 2004 12:04 FM

Hva hendte med Bravo? Den er vel ikke i salg lenger? Og finnes Hobby i butikken enda? Hva med Bob?

Postet av: Elf at November 15, 2004 9:53 FM

Hobby lever heldigvis ennå. Relax har dog avsluttet sin karriere.

Postet av: Andreas at November 16, 2004 7:44 FM

De selger Snickers til 3,– kroner på Rimi der jeg handler middag på vei hjem fra jobb, så det er iallefall fortsatt mulig å kjøpe sjokolade til samme pris som i … ahem … «gamle dager».

Postet av: Stian Andreassen at November 17, 2004 7:54 EM

Some time before, I really needed to buy a house for my corporation but I didn't earn enough cash and couldn't order anything. Thank heaven my sister suggested to take the loan at trustworthy creditors. Thence, I acted that and was happy with my financial loan.

Postet av: GwendolynGuzman at Februar 28, 2010 3:24 EM

Great Post. I add this Blog to my bookmarks.

Postet av: Occurnnuborie at September 7, 2011 12:43 EM

I just book marked your blog on Digg and StumbleUpon.I enjoy reading your commentaries.
- How To Get Abs

Postet av: Jolocolla at September 16, 2011 12:19 EM

Awesome Blog. I add this Post to my bookmarks.

Postet av: Darolonry at September 29, 2011 6:11 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):