Oktober 14, 2004

Dress you up

Jeg skal være meddommer i en rettssak! I innkallingen står det at jeg må være iført "vanlig pent dagligantrekk" når jeg utfører dommergjerningen. Nå baler jeg med følgende spørsmål: Regnes en ny, mørk og (naturligvis) hel olabukse som vanlig pent dagligantrekk? (I min verden gjør det det.) Jeg kan selvsagt også trekke i skjørt for et par dager, men vil gjerne ha muligheten til å flykte inn i et par jeans om det plutselig føles feil.

En gang da jeg var tilknyttet et vikarbyrå fikk jeg en telefon grytidlig om morgenen. Idet min kontaktperson presenterte seg, gløttet jeg på gardinet, og konstaterte at det var en aldeles nydelig sommerdag. Faen.

Det var krise, og de trengte absolutt en person til å betjene sentralbordet i administrasjonen til en bank, i poshe lokaler på Aker Brygge. Jeg hadde ikke hjerte (eller penger, for den saks skyld) til å si nei, men forsøkte med et halvhjertet - Jeg har ikke noe å ha på meg. - Fffft, sa vikarbyrådamen. - Bare ta en hvit bluse og et skjørt!

Jeg orket ikke fortelle henne at jeg aldri i mitt liv har eid en hvit bluse. I stedet tok jeg på meg en ikke helt upassende sommerkjole, og hakket tenner av frost hele dagen på grunn av et særdeles velfungerende klimaanlegg.

Postet av: Kristiane at Oktober 14, 2004 11:22 FM
Kommentar

Jeg mener å huske du den gangen hos DNB fikk beskjed om å ta på deg en drakt. (En av dem)

Postet av: ulrik at Oktober 14, 2004 3:37 EM

Jeg ser ikke bort fra at jeg kan ha overdrevet historien. Den er jo egentlig bedre om man bytter ut hvit bluse med drakt :)

Forresten så kom jeg på nå at jeg fikk en prinsesse Diana-bluse med en liten rysje i halsen i 11-12 årsalderen. Den var jeg svært stolt av.

Postet av: Kristiane at Oktober 14, 2004 3:56 EM

Tror de som regel pener penbukse og ok utseende skjorte eller topp når de skriver pent dagligantrekk. Har jobbet ved rettsal og merket meg at kun kjeltringene stiller i dongri....

Postet av: Mildrid at Oktober 14, 2004 4:35 EM

Kjeltringer? Jeg tror de fleste du ser kledd i dongri i norske rettssaler er publikum og presse.

På nettstedet domstol.no står det for øvrig at det er laget en informasjonsfilm om meddommeres plikter og rettigheter. Jeg tipper de blir overrasket om du ringer domstolen du har fått innkalling fra og ber om å få se film.

Postet av: Håkon Styri at Oktober 14, 2004 8:07 EM

Mildrid: Sier du det. Den eneste buksen jeg har som ikke er av dongeri, er en utvasket cordfløyelsbukse. Så da må det vel bli skjørt.

Håkon: Denne filmen skal jeg visst se før jeg setter meg i domstolen. På grunn av filmfremvisningen må jeg stå opp før fanden får sko på.

Postet av: Kristiane at Oktober 14, 2004 8:22 EM

Jeg har vært meddommer selv, og stilte alltid i olabukser, men hele og mørke. Hadde stort sett noe dressjakkedrakaktig over. Fikk aldri påpakning.

Postet av: Ine at Oktober 14, 2004 10:24 EM

Håkon: Jeg tenkte selvsagt ikke på presse og publikum. Men de meddommerne jeg har sett har stort sett hatt på seg ganske pent tøy. Så om du har ei fin olabukse så må jo det gå greit.

Postet av: Mildrid at Oktober 14, 2004 10:40 EM

Trur faktisk eg nettopp har lese om ei sak der dette var oppe - meddommaren blei bortvist(?) men fikk seinare medhald i at kleda hans(?) var aldeles greie nok.

hah, meg fant:
http://www.dagbladet.no/nyheter/2004/09/07/407622.html

Lykke til :)

Postet av: kristin at Oktober 14, 2004 11:26 EM

Mildrid, det var det jeg var redd for. Jeg forsøkte bare å finne en pen måte å gi et hint om at kjeltringutsagnet ditt i beste fall var meningsløst.

For øvrig er veiledningen om antrekk Kristiane har fått grei nok. Meddommere er ikke valgt på grunn av pent utseende eller god smak.

Postet av: Håkon Styri at Oktober 15, 2004 1:54 FM

test-test

Postet av: Kristiane at November 4, 2004 7:19 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):