September 14, 2004

Et lite utfall av moralsk forargelse

Da temaet gardiner ble bragt på bane under kontraktsmøtet, fortalte eiendomsmegleren en liten anekdote. Det er mulig dette er en vandrehistorie i meglermiljøet, men han hevdet nå at episoden skjedde i forbindelse med et leilighetssalg på Frogner for kort tid siden.

Det var tre vinduer med gardiner i boligen som akkurat var blitt solgt, og kjøperen av leiligheten var interessert i å overta disse. Selgeren mente at dette kunne la seg ordne. Gardinene var halvannet år gamle og gode som nye, og kjøperen skulle få dem til halv pris. Dette var han tilfreds med. Helt til det kom for en dag at gardinene hadde kostet 125.000 kroner. Hundeogfemogtyvetusen kroner. For gardiner!

Historien gjør meg like opprørt som når jeg tenker på hudpleieproduktene fra La Prairie. En liten krukke med fuktighetskrem laget av kaviar koster fem-seks tusen kroner, og parfymeriet som fører produktene i Norge klarer simpelthen ikke å dekke etterspørselen.

Dette vil nok provosere enkelte, men jeg hadde gjerne sett at det ble innført forbud mot slik hemningsløs pengebruk. Jeg ser for meg en person som kunne gripe inn: Du ønsker å bruke hundreogfemogtyvetusen på gardiner, sier du? Det går nok ikke, du kan få bruke femtentusen. De resterende hundreogtitusen som du også planla omsatt i stoff og kapper og lifter har vi tatt hånd om, de vil bli overført kontoen til SOS Barnebyer.

Men aller helst ville jeg at folk skulle oppnå denne innsikten og handle deretter på egenhånd.

Postet av: Kristiane at September 14, 2004 6:06 EM
Kommentar

Akkurat nå kommer det nok til å gå en stund før det mentale bildet av en barneby med ufattelige mengder flagrende gardiner så langt øyet rekkker forsvinner.

Det er for øvrig kjekt å vite at at det lages flotte og dyre gardiner i land som kan trenge litt større eksport.

Postet av: Håkon Styri at September 14, 2004 10:50 EM

Amen sistah!

Postet av: Olav at September 15, 2004 5:33 FM

Det må ha vært Kjell Almskog som solgte kåken sin. Han presterte å kreve 600.000,- for gardinene sine.

http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=8662455

Postet av: marianne at September 15, 2004 1:02 EM

Gardin-relatert anekdote: En venninne kjøpte seg ny leilighet på vestkanten og skulle ha nye gardiner. Ringer til Tannum Møbler og spør om de kan sende en interiør-konsulent hjem til henne snarest (de er gratis fra Tannum) for å anbefale og ordne gardiner. Konsulent ankommer, bruker en hel dag på jobben og finner noen skikkelig fete gardiner som venninnen liker kjempegodt, pris bare 60000. Takk sier hun, og sier hun skal overveie det hele. Dagen etter drar hun på Ikea og kjøper nærmest identiske gardiner til 600 kroner.

Postet av: Knut at September 15, 2004 3:01 EM

Artig IKEA-historie. JEG har en nesten identisk, men der skjedde det noen dager etter at det ble sølt litt øl på den ene gardinlengden.

Det viser seg at IKEA-stoffet hverken tåler vask eller rens uten å miste farger og fasong.
Etter noen tid viser det seg at det heller ikke takler sollys så godt. Det er litt dumt når de tross alt skal henge i et vindu.

Hvorvidt denne frustrasjonen er verd en prisforskjell på 59400,- Er en helt annen sak.

Postet av: pjotr at September 16, 2004 8:48 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):