Juli 18, 2004

Yndlingspizza

Jeg har forresten glemt å fortelle at jeg spiste en pizza med honning, chèvre og pinjekjerner da vi var i Frankrike. Den overgikk min La Såda-favoritt med laks, mandler og persille hva angår bisarr pizzatopping, og smakte aldeles nydelig!

Postet av: Kristiane at Juli 18, 2004 2:22 EM
Kommentar

Karakteristikken bisarr virker litt fremmed for kombinasjonen chevre og honning, kanskje bortsett fra å kalle det pizza. Farlig godt. For min egen del ville jeg antagelig brukt litt lime i honningen.

Ovnsstekte laksefileter med ymse tilbehør lager jeg så ofte det hadde slett ikke er en dum variant å legge det på en pizabunn. Takk for tipset.

Postet av: Håkon Styri at Juli 18, 2004 4:00 EM

Det var ideen om å toppe pizza med det jeg fant temmelig bisarr - og min svakhet for kombinasjonen honning/chèvre som fikk meg til å bestille det likevel.

Laks på pizza er jeg også svært glad i - aller helst bør det være en pizza med creme fraiche i stedet for den mer tredisjonelle tomatsausen. Som varianten de har på La Såda i Schulzgate (NB! Anbefales!), som også kommer med ruccola og uhorvelige mengder hvitløk, (antakelig er det derfor persille er en annen ingrediens).

Postet av: Kristiane at Juli 18, 2004 4:54 EM

En del medieeksponerte kjøkkensjefer har vel gjort det bisarre til en trend, og da er slike påfunn ikke så påfallende lenger.

Hva franske fristelser angår må jeg innrømme at honning og chevre ikke kommer på toppen av lista. Førsteplassen er og blir kastanjekrem og litt crème fraîche, som pannekakefyll eller på toppen av en vaffel. Har ikke tenkt å prøve akkurat det på en pizzabunn, men det er skremmende godt på brød også.

Postet av: Håkon Styri at Juli 18, 2004 11:26 EM

Til min kjæres store forargelse holder jeg fast ved at den beste pizzaen har tomatsaus, mozzerella, sopp og skinke på toppen. Til hennes fornøylese har jeg nå også begynt å legge på små biter av paprika, løk, vårløk og tomat fra tid til annen når det lages pizza hjemme.

Men elelrs er den beste pizzaen jeg noen sinne har spist, fra en pizzaria på Malta, den eneste i det landet med vedovn. helt fantastisk god! På en god andreplass kommer Villa Paradiso, som anbefales på det varmeste!

Postet av: olav at Juli 19, 2004 5:01 EM

Et lite spørsmål på tampen; Hvordan brukte de honningen i fyllet? Jeg ser for meg at toppen blir svært så pompøs og flytende om man bare fordeler honingen oppå det hele - fikk du noe kurs der nede, kjære Kristiane?

Postet av: Andreas at Juli 30, 2004 6:24 EM

Pizza da Mimmo på frogner er den definitivt beste italienske pizzeria i Oslo.

Gusto i Pilestredet anbefales også.

Postet av: Erik at Februar 18, 2005 12:24 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):