Juni 3, 2004

Fredags-

Ved å sette forbetegnelsen fredags- til enkelte ord, blir de liksom enda mer frydefulle. Fredagspils, fredagsvaffel, fredagsstemning. Fredagssigg og fredagslunch.

Fredagsfryd!

Fredagsknippe var imidlertid ukjent for meg, og krevde sin forklaring: Straks helgen kommer lager Ulrik og hans kamerat Sigbjørn seg et fredagsnøkkelknippe, som kjennetegnes ved at det er mindre og lettere enn det de bærer rundt på til vanlig. Alle nøkler som tilhører jobb træs av nøkkelringen, og blir etterlatt hjemme.

Formålet med dette er selvsagt å kunne travel light ute på byen; gutter bruker jo sjelden veske. Fredagsknippet blir enda mer aktuelt når sommeren kommer, og man ikke lenger bruker jakke (med lommer). Ja, i sommerhalvåret dropper visst guttene glatt å låse ekstralåsen hjemme i helgene. Sigbjørn betrodde meg dessuten at han den senere tid har tydd til ekstremiteten å ikke låse sykkelen - han bare later som ved å sette bøylen inntil låsen.

For noen uker siden var Sigbjørn på besøk hos sin mor utenbys, mens Ulrik var hjemme hos seg selv og klar for en tur ut. Bildet han knipset med mobiltelefonen sin og fyrte av gårde til Sigbjørn, sa mer enn tusen ord: Et vaskeekte fredagskippe, bestående av to små nøkler på en ring. Snakk om å strø salt i såret.

Postet av: Kristiane at Juni 3, 2004 11:32 EM
Kommentar

Neste gong eg ser sykkelen til Sigbjørn, skal eg stele han.

Postet av: Olaug at Juni 4, 2004 12:12 EM

Sykkelen eller Sigbjørn?

Postet av: ulrik at Juni 4, 2004 3:41 EM

Jeg har sett sykkelen til Sig. Det er værre om låsen blir stjålet...

Postet av: fratho at Juni 4, 2004 5:13 EM

9jhfKt zsnczbyowrdd

Postet av: hugdkwqexl at Juli 29, 2011 2:45 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):