Mai 23, 2004

Märthas kjole

Hei fallera, avisstreiken er over! Jeg har riktig gasset meg i kulørte søndagsaviser i dag. Jeg, som vanligvis hisser meg opp til de store høyder over Akersgatas lavpannede journalistikk; etter en tids sultefôring var jeg ikke til å stagge da avisstativene atter skrek ut sine tabloide overskrifter.

Vel ute i skogen, nærmere bestemt ved lille Åklungen, med solen i fjeset og niste bestående av landbrød med pesto og serranoskinke i hånden, fikk jeg endelig fordypet meg i avisene. VGs forside var mest løfterik:

(Kj)olé! - Märthas antrekk ryster Spania.

Denne saken var ikke minst interessant fordi jeg selv lot det falle rosende ord om kreasjonen da jeg så den på fjernsynet i går. Jeg har tidligere uttalt meg kritisk om Märthas kjolevalg, [1] men denne likte jeg svært godt.

Gulfarven er riktignok ikke min kopp te, men den er etter hva jeg har fått med meg moderne. Jeg synes antrekket er både morsomt og stilig. I forhold til den endeløse rekken av nitriste drakter, der Me-Mas kanskje var den dølleste av dem alle, var den riktig festlig og kledelig.

Det som derimot er rystende, er at jeg registrerer at jeg er på linje med Kiki Sørum i denne saken. Iiik!

[1] Jeg kan nesten ikke tro at jeg ikke bare én, men faktisk to ganger har sett meg nødsaget til å skrive om kongelige antrekk. Men sånn ble det altså.

Postet av: Kristiane at Mai 23, 2004 4:20 EM
Kommentar

Jeg er også enig med deg og Kiki :| Synes denne kjolen var riktig så festlig. Mette-Marit ser ut til å ha arvet svigermors avlagte garderobe. Det er tøft at Martha tør å ha på seg litt mer artige plagg. Sonja i går derimot.... *ugg*

Postet av: Mildrid at Mai 23, 2004 5:54 EM

Jeg er glad det ikke bare er Kiki og jeg som er på lag i denne viktige saken ;)

Sonjas antrekk fikk jeg ikke med meg, dessverre. Hva Me-Ma angår, mistenker jeg at hun forsøker å kompensere for sin utagerende fortid med å kle seg så konformt som mulig. Stakkars.

Og en ting til: Noe av kritikken mot Märtha gikk ut på at kjolen var for farvesprakende. Vel! Dersom et formiddagsbryllup krever duse og nøytrale farver var det langt flere enn Märtha som brøt med etiketten. Ikke minst (hun som muligens er) brudgommens bestemor.

Postet av: Kristiane at Mai 23, 2004 6:32 EM

Jeg skjønner det ikke. Kjolen er dødsfin, syns jeg. Skulle mer en gjerne hatt sånn selv.

Postet av: sandycowgirl at Mai 23, 2004 7:03 EM

Ja, ikke sant, Sandycowgirl? Det ser ut som den er kjøpt på Tulip & Tatamo i Pilestredet. Forøvrig min favorittbutikk.

Noe som er litt pussig, spesielt i lys av det siste innlegget jeg skrev:

Både VG og Dagbladets nettutgaver har nå avstemninger om hvorvidt Märthas kjole er fin eller gräslig (som var uttrykket den svenske TV-kommentatoren brukte om kjolen).

Av VGs lesere mener 68 prosent den er gräslig, mens 32 prosent liker den. På Dagbladets nettsider, derimot, liker 42 prosent kjolen, 39 prosent synes den er stygg, mens 19 prosent gir faen. Jeg merker at Dagbladet igjen drar fra VG hva angår min anseelse nå.

Postet av: Kristiane at Mai 23, 2004 9:00 EM

Kjolen er fin den, men ikke i et bryllup hvor bæreren er gjest. La bruden være midtpunktet. Märtha var helt på bærtur (og sikkert fler også, men jeg hadde ikke tid til å studere alle antrekk).

Postet av: morten at Mai 23, 2004 9:22 EM

Nå gikk ikke kritikken på at Märtha stjal oppmerksomheten fra bruden (det skulle også godt gjøres å konkurrere med det lange slepet bruden selv bar, for ikke å si hennes entré). Snarere ble det påstått at kjolen var for uformell.

Det med de sterke farvene kan bare ha vært et vikarierende argument - om det er noe som kjennetegner en forsamling av kongelige, så er det deres overdrevne bruk av cerise, signalgult og og hysterisk ferskenfarve.

Men jeg er selvsagt ingen kjenner av kongelig etikette. :)

Postet av: Kristiane at Mai 24, 2004 9:33 FM

Det som skurrer mest for mitt vedkommende er valget av ildrød, oppoverpekende hatt til en gul kjole. Jeg synes hun ble veldig lik en påskekylling, rett og slett. Men kjolen fortjener ikke på noen måte all pepperen den har fått, har sett kongelige iført svært mye verre saker tidligere.

Postet av: annetten at Mai 24, 2004 10:03 FM

Hehe, jeg fikk faktisk assosiasjoner til Bård Tufte Johansens kyllingopptreden utenfor Rikshospitalet, ja.

Postet av: Kristiane at Mai 24, 2004 11:25 FM

Eg syntes kjolen var fin! Og når det gjeld avstemmingar i dagbladet versus avstemmingar i VG, så har eg fleire gonger opplevd at eg er meir samd med dagbladlesarane enn med VG-lesarane, til dømes når det har vore avstemmingar om kven ein heiar på i idol. Eg skulle imidlertid ønske eg slapp å krysse av kva mi meining er, for å få sjå resultatet av avstemminga. Eg kjenner meg så dum når eg stemmer.

Postet av: Olaug at Mai 24, 2004 2:47 EM

Eg synst også kjolen var fin, og kunne godt tenkt meg den sjølv. Og det var vel nett det som var feilen med den, tenker eg. Ein skal ikkje sjå normal ut i slike samanhengar.

Ein gang S og eg sat på Garage og leikte den spørsmålsleiken der ein skal tenke på noko, kva som helst, og den andre skal stille ja og nei-spørsmål for å finne ut kva det er (noko som kan ta temmeleg lang tid), gjekk det så fort som dette:

- Er det frå dyreriket? (alternativa er dyreriket, planteriket og mineralriket)
- Ja.
- Er det Kiki Sørum?
- Ja!

Eg trur eigentleg ikkje på tankelesing, men dette var skremmande.

Postet av: Maria at Mai 24, 2004 3:03 EM

Det var utrolig rart, Maria. Skummelt, men fint også.

To andre ting som er litt skremmende:

1) Kjolen _er_ fra Tulip & Tatamo, melder VG i dag. Jeg kjente altså igjen snittet og designerens preg. Dette er forbløffende. Tulip & Tatamo er forøvrig en butikk jeg er innom omtrent ukentlig (jeg går forbi den på vei hjem fra jobb). Så det er kanskje ikke så rart likevel. Jeg kjøper selvsagt ikke noe hver gang jeg er innom, men liker å se på det som er nytt fordi de har så utrolig mye fint der.

2) På baksiden av Finansavisen er det i dag en "skilt ved fødselen"-sak med nettopp Märtha i den gule kjolen og Bård Tufte Johansen utkledt som kylling!

Postet av: Kristiane at Mai 24, 2004 3:27 EM

Jeg synes forsåvidt også kjolen var fin nok, men jeg tror nok den passer bedre til tidlig ettermiddagspils i varmen utenfor Lorry, med tilhørende euforisk rusletur gjennom Oslos gater etterpå, enn den passer til kongelig bryllup.

Postet av: Arve at Mai 24, 2004 4:16 EM

Må bare hoppe innom her og si at jeg er enig med dere som synes kjolen var helt grei, den appelerte jo også til fine spanske farger også da! :)

Postet av: Øyvind at Mai 24, 2004 10:18 EM

Du Arve, jeg vet ikke helt hvor fin du er når du tar ettermiddagspils. Jeg pleier ikke være så fin i hvert fall:)

Postet av: sandycowgirl at Mai 25, 2004 6:52 EM

ærlig talt jeg klipte ut finere filttulipaner i forminga i tredje klasse....

Postet av: 10-tommeltotter at Mai 27, 2004 8:03 EM

Hello! Good website, check my at http://pharmacy0.110mb.com/tramadol+seizure my name is tramadol seizure

Postet av: tramadol seizure at Mars 11, 2008 3:22 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):