Mars 2, 2004

Kinotvang

Filmer jeg mye heller ønsker å se enn Ringenes Herre: Atter en konge:

- Lost In Translation
- Cold Mountain
- Bare Bea
- Master And Commander
- Buddy
- Mona Lisa Smile (ja, faktisk!)
- Love Actually (til tross for at jeg har sett den før)
- Goodbye Lenin (om igjen den også)
- Oppdrag Nemo

Filmer jeg slett ikke har lyst til å se, men som likevel fremstår som et bedre alternativ enn Atter en konge, riktignok kun fordi de bare varer halvparten så lenge:

- Olsenbanden jr. på rocker'n
- Scary Movie 3
- På hau i havet

Eneste film jeg kommer på i farten som fremstår som mindre fristende å se enn fiseringenes herre:

- Ikke uten min datter

Men torsdag må jeg til pers. Jeg trøster meg med at med denne innstillingen skal det godt gjøres at jeg blir skuffet, og ikke minst: Dette er siste gang!

Postet av: Kristiane at Mars 2, 2004 2:03 EM
Kommentar

Love Actually var en mye bedre film enn jeg hadde forventet. Jeg er generelt sett ganske skeptisk til romantiske komedier, men den der fikk meg til å smile, gapskratte og grine litt, alt på en gang omtrent. Finfin film.

Postet av: marianne at Mars 2, 2004 2:46 EM

Hvorfor har jeg på følelsen at det kommer til å bli en opphetet diskusjon vedr. dette innlegget?

Ps. Har du Weekend at Bernie's II på video? Den skulle _jeg_ gjerne sett om igjen. Riktig festlig er den...

Postet av: ulrik at Mars 2, 2004 2:52 EM

Trillingene fra Belleville er en fabelaktig flott film. Var nominert til beste animasjon. Masse morsomme franske sleivspark til U`SA. Nydelige tegninger.

Går på Vika.

Postet av: a jour at Mars 2, 2004 3:49 EM

Se alle du Kristiane! Én etter én, og du kan sove ved kinoen i en sovepose på et liggunderlag med en termos med pølser som kveldsmat og frokost.

Postet av: Andreas at Mars 2, 2004 5:35 EM

Kvinne, De er forstyrret! Å "rangere" en film som "Master and Commander" foran Peter Jackson`s fortrufne punktum på en like fortruffen triologi, er galemattias. Ferdig arbeid. Russel Crowe - ta deg ei bolle!

Postet av: FraTho at Mars 2, 2004 6:03 EM

Pussig nok var jeg faktisk og så Ringenes Herre på Colosseum i går den dag, og det må sies at... at... ja, ikke sant. Det blir ikke helt det samme å vente til den kommer på video. :) Kos deg!

Postet av: Anders at Mars 3, 2004 8:34 FM

JRR Tolkien er best i bokform. For min egen del har jeg tenkt å lese noen av bøkene hans en gang eller to til før jeg bestemme meg om jeg skal la min egne mentale bilder forstyrres ved å se filmene.

Dersom ringenes filmer står solid plantet i filmens verden om 10 år skal jeg vurdere å se dem. I mellomtiden kan jeg jo vurdere om jeg skal gidde å se Titanic.

Postet av: Håkon Styri at Mars 3, 2004 11:16 FM

Atter en konge er riktignok første film som har fått meg til å grine av slagscener, men er det ikke din tekopp, så er det ikke stort å gjøre med det. Men Lost in Translation er en usedvanlig glimrende film, og mens jeg er i gang kan jeg også anbefale den kommende Big Fish på det aller hjerteligste.

Postet av: annetten at Mars 3, 2004 11:19 FM

Lost in Translation er den beste filmen på lenge, lenge. Og Good bye Lenin bør man få med seg mens man kan. Nemo er selvsagt knallbra. Likte forsåvidt Master and Commander også, jeg. Cold Mountain i dag halv seks, så den kan jeg ikke si stort om enda, men den har både Jude Law og Jack White i seg, can't be all bad.

Ellers kan jeg meddele at Juvikfolke på Det norske teateret gir et interessant nullpunkt å måle all annen kultur og underholdning opp mot. Jeg tror vi skal kunne si i mange år, etter mindre vellykkede kino- og teaterbesøk, at "det var i hvert fall bedre enn Juvikfolke". I tilfelle du skulle ha behov for flere alternativer på listen over ting du har mindre lyst til å se. :)

Postet av: Anne at Mars 3, 2004 11:49 FM

Vel, hva synes du? :)

Postet av: Anders at Mars 5, 2004 8:13 FM

Jeg er glad du spør! Med mitt utgangspunkt skal det godt gjøres å ikke bli positivt overrasket, og det ble jeg. Selvsagt lot jeg meg imponere av storslagne scener. Og den kolossale edderkoppen skremte meg fra sans og samling.

Dette er den filmen i trilogien jeg har likt best, men den kunne med hell vært litt kortere, spesielt slutten. Og, det beste av alt: Ferdig med det, hei fallera! Lost in translation neste.

På veien hjem fra Colosseum drøftet vi forresten muligheten av å en gang se alle tre filmene etter hverandre på DVD. Som jeg sa til Geir Ove: Det blir en dag jeg har _utrolig_ lite å finne på, men jeg avviser ikke at det en dag vil skje. :)

Postet av: Kristiane at Mars 5, 2004 9:03 FM

Så bra! :)

Jeg tror ikke dere er alene om å planlegge en Ringenes Herre-maratonvisning en eller annen gang i fremtiden, altså. Ideen har også skramlet innom i min vennegjeng. Men da må man lage en happening av det, liksom. Jeg tror sågar jeg skal sette opp et skjema til bruk ved en slik anledning.

Et skjema alle får utdelt før filmstart der man krysser av for antall dobesøk, røyk, potetgullposer, mat, alt ettersom, som man gjennomfører iløpet av den tiden det tar å snurre filmene. Med premiering etterpå, selvsagt. For flest/færrest osv. Hm. Bra tenkt Anders.

Var i begynnelsen enig i at slutten var noe langdryg, men i ettertid så har jeg kommet til at den nesten må være slik for at det skal bli riktig i forhold til lengden på historien. 3 filmer og mange timer (Har ikke regnet ut nøyaktig hvor mange enda, men omkring 10+?) må jo rundes av på en verdig måte.

Og ja, edderkoppen var en av de imponerende elementene. Sammen med mye annet.

Vel overstått! :)

Postet av: Anders at Mars 5, 2004 11:33 FM

Vil du gjerne sjå Buddy? Det rår eg deg i frå! Det var IKKJE ein god, men derimot temmeleg irriterande film! Det var for mange historier på ein gong og for få element frå kvar historie til at nokon av dei blei godt nok dokumentert. Dette er ikkje ein feelgood-, men ein feelteit-film.

Men skodespelarane var gode!

Postet av: Olaug at Mars 5, 2004 11:58 FM

Olaug: Jeg ser gjerne Buddy, mest fordi jeg har hørt så mye om den. Har nemlig en sterk følelse av at jeg, i motsetning til alle andre (bortsett fra deg) ikke kommer til å la meg begeistre. Jeg har en tendens til å være utrolig surmavet mht filmer av denne typen, spesielt norske. Slett ikke av prinsipp, men fordi jeg blir så gretten av at de _bare ikke får det til_ (i motsetning til svensker og dansker som lager gode og velspilte filmer og TV-serier hele tiden).

Men er altså villig til å se Buddy med åpent sinn, til tross for et jeg får fnatt av Nicolai Cleve Broch. (Hvordan kan denne mannen bli omtalt som en kjekkas? Jeg kan ikke forstå det!)

Postet av: Kristiane at Mars 5, 2004 12:33 EM

Når året ebber ut, Kristiane, og de slipper løs den utvidede versjonen av Atter en konge, så kan du jo ta med deg Geir Ove og komme til oss for å gjennomgå en maratonkveld med Ringenes herre. Det skulle bli omkring 2 timer, og det er vel omtrent passe for en fest.

Og når det gjelder den store edderkoppen, kan jeg berolige deg med at den har en alvorlig feil. Edderkopper har ikke brodd på bakkroppen, som en stikkveps. Derimot har de to store "klokjever", egentlig et omdannet beinpar (i tillegg til de åtte beina de løper på). Disse kjevene beveger seg på tvers av munnåpningen, ser ut som to store, kraftige kroker, og ender i en kraftig, hul spiss. Gjennom den er det de sprøyter sin lumske gift inn i byttet, hvor den øyeblikkelig begynner å løse opp muskler og sener og alt som er. Spør du meg, vil jeg si at det er både eklere og mye, mye skumlere enn noen vepsebrodd.

På fagspråket kalles disse giftkrokene "chelicerer" (uttales vanligvis "kjeliserer"), og de har gitt navn (Chelicerata) til hele gruppa edderkoppdyr, som er en gruppe på nivå med "insekter", "krepsdyr" osv. [Det var dagens forelesning]

Og hutte meg tu, å bli forfulgt av en edderekopp i elefantformat som griper etter deg med to av Titanics giftigste båtshaker, mens den følger hvert åndedrag du trekker med åtte årvåkne øyne som aldri blunker, og beveger seg lynraskt og presist på lydløse, lodne føtter - NEI, ikke drøm om det, Kristiane. IKKE GJØR DET! Og ikke tenk på spinnvortene (det er DET den har på bakkroppen), ikke tenk på at edderkoppens klebrige silketråder er den sterkeste naturlige fiber vi kjenner, allerede når edderkoppen er bitteliten, i naturlig størrelse. Ikke tenk på at ingen vil være sterk nok til å rive over tråden fra et slikt monster som Frodo møtte.

La oss heller tenke på noe hyggelig...
JEG, for eksempel, er nokså fornøyd med at Little Big Man endelig er kommet på DVD.

Men jeg venter fortsatt på en restaurert versjon av den vidunderlige filmen "Tom Jones", som må være ett av høydepunktene fra 1960-tallet. Og vær trygg, den har INGENTING med den ekle sangeren å gjøre.

Postet av: Onkelsulliken at Mars 5, 2004 7:03 EM

Hei! RETTELSE:
Det skulle naturligvis stå 12 timer.
Fest er fest!

Postet av: Onkelsulliken at Mars 5, 2004 7:09 EM

For alle som vil herse med Lord of the Rings kan ein hente mange argument her:

http://www.ealasaid.com/misc/vsd/

Postet av: Geir at Mars 20, 2004 3:44 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):