Januar 9, 2004

Kontaktlinser og værfugler

Kontaktlinsene jeg bestilte den 10. desember har fremdeles ikke kommet meg i hende, til tross for at firmaet lover at linsene skal være fremme i løpet av to til fire dager. Den første pakken ble etter sigende forsinket i juleposten, og til tross for at jeg sto i kø på Majorstuen postkontor flerfoldige ganger for å etterlyse den, og ved en anledning fikk en av postens ansatte til å endevende hyllene med pakker, måtte jeg surmulende dra på juleferie med briller på nesen.

Da jeg kom hjem til Oslo og bragte i erfaring at pakken fremdeles ikke var kommet fyrte jeg avgårde en hissig mail, som jeg straks fikk svar på. Det ble lovet at kontaktlinsene skulle sendes på nytt umiddelbart. Siden har jeg hver dag åpnet postkassen med hamrende hjerte og skyhøy forventning, men blitt skuffet gang på gang.

I morges purret jeg nok en gang, og fikk til svar at på grunn av problemer med et nytt datasystem ville linsene bli sendt først i dag. Dette gjorde meg mektig irritert, og noe jeg ga uttrykk for i en mail, der jeg blant annet skrev:

(...) Pålitelighet er en viktig egenskap for alle som tilbyr varer per postordre eller via internett, og jeg vil påstå at ved salg av kontaktlinser er det av enda større betydning enn om man tilbyr klær, CDer eller værfugler.

I svaret jeg fikk beklaget min kundebehandler sterkt det som hadde skjedd, og jeg fikk litt dårlig samvittighet for den krasse tonen jeg hadde anlagt. Sinnet forsvant som dugg for solen, særlig fordi hun avsluttet mailen med et undrende Værfugler?

Jeg skrev tilbake og forklarte om værfuglene, de fra Select-katalogen husker dere: Nips-fugler som skifter farve med været. I den neste mailen jeg fikk fortalte min nye brevvenninne at mormoren hennes hadde en slik. Den sto i kjøkkenvinduet og var rosa i pent vær, blå når det regnet. Tonen mellom oss var nå så hjertelig at hun gjerne ville gi meg 50 prosent avslag på kontaktlinsene, for tort og svie.

Postet av: Kristiane at Januar 9, 2004 8:56 EM
Kommentar

Åh! Værfuglene ja. Jeg husker godt at jeg i mine yngre dager maste og maste på mamma for å få et par slike, men hun ga aldri etter, noe jeg er svært fornøyd med i dag.

Postet av: marianne at Januar 9, 2004 10:56 EM

http://www.select.no/shop/shop4nor.pgm?TASK=articlefunk&varenr=45765&Sesjonsid=000000000053745&Side=00007&Pris=%20%20%20%2059.90

Her er væruglene som de egentlig heter.
De anbefales som gave til alle. Det overrasket meg også at Select faktisk også satser hardt på internett. Under 'pynt' ligger de søte uglene.

(og: nei, jeg vet ikke noen annen måte å få inn en link her uten å legge inn hele adressen :) )

Postet av: Andreas at Januar 10, 2004 2:10 FM

Se det, ja! Værugler. Men jeg mener bestemt at Select hadde en sangfugl-aktig variant i sortimentet sitt før.

Postet av: Kristiane at Januar 10, 2004 10:41 FM

Ugler? Nei, fysjom, skal være fugler. *kvitre, kvitre* Trendene endrer seg, forstår jeg. Oppvokst med fuglevarianten selv, og mener bestemt at Kristiane har helt rett i at Select har hatt fuglearten i sitt sortiment tidligere.

Postet av: morten at Januar 10, 2004 11:58 FM

Jeg merker jeg ikke lenger henger helt med på Select lenger (det var en tid som barn jeg gledet meg til den kom i posten).

Jeg kan minnes også en annen modell når jeg tenker meg om (om jeg har drømt dette eller om det er virkelig, vet jeg ikke) for som jeg husker fantes det også hunder eller katter. Kan dette stemme?

Postet av: Andreas at Januar 10, 2004 2:12 EM

Eg hugsar både fuglane og uglene. I tillegg (dette vert kanskje litt på sida) hugsar eg værsmykka, som var riktig populære og skifte farge etter temperatur (tippar dei ulike fugleartane fungerte etter samme prinsipp). Eg hadde ein sommarfugl då eg var liten. Den var riktig pen, i motsetnad til fuglen vi ei stund hadde i stovevindauget.

Postet av: Maria at Januar 10, 2004 3:20 EM

Men ingenting slår den grønne leppestiften som skiftet farge til rosa, lilla og rød alt.

Postet av: Ine at Januar 10, 2004 7:13 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):