November 11, 2003

Ut i Europa igjen

Etter det som på grunn av travle tider fortoner seg som kun en gjesteopptreden i Norge, går ferden straks videre til Luxembourg. Kofferten er full [1] av bøker og gjetost, som skal byttes ut med Orangina, belgisk øl, gåselever og italiensk salami før jeg reiser hjem.

Jeg gleder meg så usigelig til å treffe lillebror, Bjørn og kjære mammaen min!


[1] I virkeligheten er kofferten selvsagt slett ikke pakket ennå; det gjøres alltid best i siste øyeblikk. Derimot ligger det tøy til tørk på varmekablene og i nærheten av (ikke inntil!) alle ovner, som helst ikke bør være fuktig i morgen tidlig. I hodet derimot, har jeg full kontroll og oversikt over hva som skal med, så jeg kan trygt si at jeg har pakket mentalt.

Postet av: Kristiane at November 11, 2003 10:29 EM
Kommentar

Å pakke i siste liten, samt å ha med seg lite på tur har alltid vært noe som tiltaler meg. Jeg ble mektig imponert da en kamerat i høst dro på en ukes sydentur, med kun håndbagasje. En bitteliten ryggsekk, som høyden kunne romme et (lite) badehåndkle og en shorts.

Hils mamma, Bjørn og Håkon.

Postet av: ulrik at November 11, 2003 11:20 EM

Weekendturer fordrer bagasje på størrelse med Mount Everest. Backpacking i månedsvis kan man derimot fint gjøre med en ganske så middels liten ryggsekk. Det står i Ines Grunnlov. (Selv om ikke har noen store planer om langvarig backpacking på 16-mannsrom igjen de neste 100 årene, så i New York blir det luksus for alle penga.)

God tur!

Postet av: Ine at November 12, 2003 4:28 FM

Lunxembourg by er fin, det er det eneste stedet jeg har vært der man kunne snakke til taxi-sjåføren på fire språk (fransk, tysk, luxemburgsk og antakelig engelsk) - og få svar på samme.

Husker forresten resturant L'Academie midt i byen som noe bra. Ikke fall i kløften.

Postet av: Erlend at November 14, 2003 8:51 EM

Min erfaring med drosjesjåførene her i Luxembourg er at de aldri snakker engelsk og heller ikke alltid fransk - ofte kun tysk og lëtzebuergesch. Men at de er et språkmektig folk i et internasjonalt miljø er det ingen tvil om!

L'Academie har jeg ikke forsøkt, men i går var vi på Speltz, som har Michelin-stjerne. Utsøkt mat, speilblanke lokkefat og kelnere som danderte servietten i fanget på oss.

Det er faktisk syvende gang jeg er i Luxembourg fant jeg ut etter en opptelling, og jeg har så langt unngått å falle i Grund. Men takk for advarselen :)

Postet av: Kristiane at November 15, 2003 4:29 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):