August 24, 2003

Rot, tabuord og matoppskrifter

En gang jeg får tid skal jeg samle oppskriftene mine i en perm eller skrive dem over i en egen bok, ordnet alfabetisk. Inntil videre hersker det et salig kaos: Inni en fillete, heftet kokebok fra IKEA - "Kokeboka 29,90: 50 middagsideer for uerfarne kokker, maks kroner 14,95 per porsjon" - en kokebok jeg forøvrig aldri har brukt fordi jeg alltid spiser brødskiver når jeg skal spise alene - har jeg dyttet inn alle oppskriftene jeg har samlet gjennom livet.

Det er avisutklipp, pressemeldinger, Post It-lapper, oppskrifter skrevet bakpå visittkort og på Honnikorn-kartong. På baksiden av en inkassovarsel stilet til min ekskjæreste, har jeg en detaljert beskrivelse av fremgangsmåten til en førsteklasses spaghetti carbonara. En vaffeloppskrift er sirlig nedtegnet på innmaten av en fyrstikkeske: Trekk ut, følg anvisningen og - voila! - vaffelrøre. Stek. Ganske fiffig.

Og mailene, selvfølgelig. Mange oppskrifter har kommet min vei per mail, som regel på oppfordring. Hver gang jeg ifører meg forkle og sleiv og skal bake en svært god sjokoladekake Maria har sendt meg oppskrift på, leser jeg:

"Hei, kjære. Jeg fikk ikke sove i går på grunn av pulinga til naboene, så i dag har jeg tenkt å ta affære. Jeg har forfattet et krasst og ikke spesielt subtilt brev der jeg ber dem ta hensyn til sine omgivelser. Uansett; her kommer oppskriften på "jeg-kan-faktisk-føle-hvordan-blodårene-mine-trekker-seg-sammen-mens-jeg-spiser-kaken, som lovet":

[oppskrift]"

Det synes jeg er ganske fornøyelig. Men ryddes og systematiseres må det, så jeg slipper å bla meg gjennom et voluminøst og uoversiktlig løsbladsett før jeg finner oppskriften på mammas kålrabistappe eller Trines ostekake.

Postet av: Kristiane at August 24, 2003 9:15 EM
Kommentar

Og så snyter du oss for selve sjokoladekakeoppskriften?

Postet av: Arve at August 24, 2003 11:48 EM

Hva med å kjøpe en kokebok eller ti? Resten finner du på nettet/kan lagre på harddisken.

HAr mange kokebøker jeg. Pene å se på. Selv spiser jeg alltid kylling eller suppe når jeg er alene. Eventuelt pasta.

Postet av: Ine at August 25, 2003 12:37 FM

Inkassoversel du!
Tenk jeg som alltid trodde at JanBanan hadde brettekanter i lommeboka si...

Postet av: Kjetil at September 4, 2003 4:26 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):