Juli 22, 2003

Mitt liv på sykkelsetet del VIII

Som jeg har vært inne på før er livet som syklist i Oslo sentrum alt annet enn lett, spesielt i rushtiden. På vei til jobb i dag havnet jeg bak en trikk i Pilestredet, og da den stoppet på holdeplassen i Dalsbergstien ga jeg meg saktmodig til å vente på at den skulle kjøre videre. Jeg tør nemlig ikke å passere trikken på venstre side i fall det kommer trafikk i mot - jeg ser at mange gjør det, men gaten er smal og jeg tar ingen sjanser.

Tålmodigheten holdt imidlertid bare et par minutter. Da trikken fremdeles ikke gjorde tegn til å bevege seg ble jeg plutselig rasende, og forsøkte bannende å vrenge opp på fortauet. Fortauskanten er imidlertid unormalt (og unødvendig!) høy akkurat der, og mitt forsøk på å spare tid på å ikke stige av sykkelen førte til at jeg bare såvidt ungikk å bli liggende på bakken med sykkelen over meg.

Det var likevel ydmykende nok, for trikken sto med åpne dører og alle passasjerene fulgte spent med på opptrinnet. Dessuten rammet pedalen - en metallsak med skarpe tenner - meg hardt i leggen. Tårene sto i øynene da jeg omsider kom meg opp på fortauet, og jeg følte blikk som brant i ryggen da jeg trosset smerten og endelig kom meg forbi trikken.

Først flere timer senere oppdaget jeg at jeg har et blødende pedalbitt i bakbenet.

Postet av: Kristiane at Juli 22, 2003 11:52 FM
Kommentar

Syns jeg ser deg. Stålansikt, der du biter smerten i deg og du banner med sammenbitte tenner, syklende vekk fra "åstedet"

Tap av ansikt er tross alt værre enn fysisk smerte


Postet av: ulriks at Juli 23, 2003 1:36 FM

Det er utrolig hva man kan fortrenge ved skikkelig adrenalinsinne. Som jeg sier: Det er livsfarlig å sykle i Oslo. Husk å passe på helsa. Og noen tårer har ingen vondt av..

Postet av: Ine at Juli 23, 2003 9:09 EM

Jeg leste siste setning som: «...jeg har en blødende pedalbit i bakbenet.», og jeg tenkte: «Dæven, det var da sinnsykt hardcore og gå rundt med en bit av pedalen i beinet, og likevel greie å stagge øyenlekasjen». Og så reflekterte jeg litt mer over det at var pedalbiten som blødde og kom fram til at her var det noe som ikke stemte, leste setningen en gang til og *klask*, jaja, her leser man det man vil. Etter nettopp å ha gått på snørra på sykkel selv, vet jeg hvordan det er.

Selv om en pedalbit i beinet hadde vært tøft. Skikkelig tøft.

Postet av: Knut at Juli 24, 2003 8:53 FM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):