Februar 7, 2003

Fra Bibelen

Her om dagen måtte jeg gjøre meg litt brysk for å få en kollega til å komme frem med sitt standpunkt, der han satt og flåset og gjemte seg bak dobbel og trippel ironi. (Jeg husker ikke lenger hva vi diskuterte, men det er heller ikke viktig).

Like etter sendte han meg denne mailen:

"Re din nye "Avkreve et svar"-policy, som jo tydeligvis er basert på Skriften:

"Om du enda var kald eller varm! Derfor, fordi du er lunken og verken kald eller varm, vil jeg spy deg ut av min munn. "
Åp. 3:15-22"

Du verden! Jeg har grunnet lenge og vel på dette bibelsitatet som jeg finner svært fascinerende og ikke så rent lite genialt (for ikke å snakke om den mer uanstendige assosiasjonen jeg får, men det skal jeg ikke dvele ved her...).

Jeg hadde livssyn på skolen i alle år, og har dermed ikke tilegnet meg noe særlig bibelhistorie. Det er åpenbart at jeg har gått glipp av noe, men det er heldigvis ikke for sent!

Postet av: Kristiane at Februar 7, 2003 3:07 EM
Kommentar

Anbefaler å lese hele avsnittet sammenhengende. Da blir meningen klarere. dvs Åp 3. 14-22.

Det er snakk om et folk som er selvgode og kun rike i seg selv .

17 Du sier: «Jeg er rik, jeg har overflod og mangler ingenting.» Men du vet ikke at nettopp du er elendig og ynkelig, fattig, blind og naken.18

Det virker som om de føler seg så vellykket at de ikke trenger Gud.

Derfor anmoder Gud dem å vende om :

"Derfor gir jeg deg det råd at du kjøper gull av meg, renset i ild, så du kan bli rik, og hvite klær som du kan kle deg med og skjule din nakne skam, og salve til å smøre på øynene dine, så du kan se.
19 Jeg refser og oppdrar alle dem jeg har kjær. La det bli alvor og vend om! 20 Se, jeg står for døren og banker. Om noen hører min røst og åpner døren, vil jeg gå inn til ham og holde måltid, jeg med ham og han med meg."

Postet av: Kurt at Februar 14, 2006 5:33 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):