Februar 28, 2003

En rockeklubb i Kraków, påsken 2001:

Maria og jeg befant oss i et selskap av briter og amerikanere, som alle bodde mer eller mindre permanent i Polen, der de, etter hva vi fikk inntrykk av, underviste i engelsk, skrev dikt og gikk på fylla. Det nærmet seg stengetid, og Maria og jeg var temmelig overforfrisket. Middagen vi hadde spist tidligere på kvelden ble avsluttet på polsk manér - med et par-tre glass iskald vodka - og etterpå hadde vi helt i oss store mengder øl og Jägermeister (som seg hør og bør i påskeferien).

Plutselig reiste en av de britiske guttene seg, og gikk målbevisst (om enn noe ustøtt) til baren. Straks etter var han tilbake med en plastflaske og en trakt. Uten å spørre, begynte han å helle slantene fra halvliterne på bordet ned i flasken via trakten. Maria og jeg ble naturlig nok ganske forbauset, men andre steder, andre skikker, som det heter. I det stadiet av beruselse vi var, skal det dessuten litt til før man lar seg sjokkere. Vi avslo imidlertid tilbudet om å bli med på nachspiel. Vel er vi ikke så nøye på det noen av oss, men en halvfull halvannenlitersflaske fylt opp med ølskvetter fra glassene til fremmede mennesker var rett og slett ikke særlig fristende.

Da vi våknet dagen etter var vi temmelig rystet. Det som hadde gjort sterkest inntrykk var i grunnen den selvfølgelige måten det hele ble utført på. Vi satt med fritt utsyn til baren, og så at han som skaffet til veie trakten på ingen måte hadde vanskeligheter med å forklare at han trengte en trakt, og hvorfor. Det var ingen geberding eller argumentering, dialogen forekom oss å være noe sånt som:

- "Trakten!"
- "Ok"

Av dette sluttet vi at opptrinnet er dagligdags i Kraków, hvilket er ganske utrolig i et land der øl på utesteder er latterlig billig; i butikken er det så og si gratis.

Postet av: Kristiane at Februar 28, 2003 1:16 EM
Kommentar

Not sole calfskin has been used but again lambskin is ace on the record to make the framework of handbag softhearted besides civil. When you consign take too many handbag, you entrust never complete rumble ropes sincere in that accomplished tone skin is pure to lead handbags exterior of this cosmos and useful.

Postet av: chanel coco bags at Januar 21, 2013 2:33 EM
Post kommentar

Husk meg?

Gjenta sikkerhetskode (bruk eventuelt nøkkelordet):